5 dl pizzatmel
1 ts salt
10 g tørrgjær ølgjær (Her finner du ølgjær)
2 dl lunket vann
2 ss extra virgin olivenolje (Her finner du oljen)

Ha pizzamel i en bakebolle. Jeg liker å bruke kjøkkenmaskin når jeg lager pizzadeig, men du kan fint lage den for hånd. Tilsett salt og tørrgjær (ølgjær). Så tilsetter du lunket vann og olje mens du elter deigen. Da har du anledning til å justere mengden vann til ønsket konsistens. Deigen kan fint være litt løs. Ta heller litt mel over og rundt deigen før du setter den til heving.

Dekk til bakebollen og sett den til heving på en lun plass i 30-45 minutter. Denne porsjonen holder til ca 2 tynne runde pizzaer. Legg på ønsket fyll.

Stekes midt i ovnen på 230-250 g. Steketid varierer fra ovn til ovn, men 12-15 minutter er nok passe. Lurt å følge med!

Denne deigen kan du fryse i små porsjoner (f.eks én rundt pizza). Pakk den inn i klingfilm og legg den i fryseren. Deigen tas opp noen timer før du skal bruke den. Pakk deigen ut og legg den over i en bolle med plast eller klede over og vips så har du ferdig pizzadeig etter noen timer.

Tips
Prøv gjerne å steke pizzaen på grillen. Bruk da gjerne en pizzasten. Husk høy varme (250-350 g). Pizzaen er ferdig på noen minutter (ca 8-10 minutter ved tynn bunn). Følg med, så får du din perfekte pizza.

Pizza med tomatsaus
Kjevl eller trykk ut deigen til ønsket tykkelse, topp med sausen Økologisk Sugo di Pomodoro fra Casina Rossa, legg på ost og topp med ønsket topping – keep it simple!