Dette er den perfekte kveldsretten for 2 personer.

 • 200 gram pappardelle pasta
 • 3 liter vann
 • 2 ts havsalt
 • 100 gram salamettosalami med trøffel
 • 1 kepaløk (gul løk)
 • 8-10 cherrytomater
 • 120 gram fersk champignon eller annen sopp du har
 • ekstra virgin olivenolje
 • 1 ss sort balsamico
 • havsalt og grovkvernet pepper
 • frisk basilikum
 • parmesan

Forberedelser
Salamien skjæres i tykke skiver, som igjen kuttes i små terninger.
Rens løken og finkutt denne.
Champignongen renses og kuttes i 2 deler.
Skyll cherrytomatene i kaldt vann og del de i 2 deler.
Finn frem en stor kjele til å koke pasta i. Finn frem et dørslag.
Finn frem en middels stor jernpanne eller en stekepanne.

Kok pasta
Kok opp ca 3 liter vann i en stor kjele. Tilsett ca 2 ts havsalt og 2 ss ekstra virgin olivenolje i vannet. Når vannet fosskoker tilsettes pappardelle pastaen og kokes etter angitt tid på pakken (8-12 minutter). Pastaen er ferdig når den har litt tyggemotstand (al dente). Hell pastaen over i et dørslag, hurtigskyll med kaldt vann fra springen (bare noen få sekunder for å skylle den), ha pastaen tilbake i kasserollen og ringle over en god ekstra virgin olivenolje. Legg lokk over til du skal anrette på tallerken.

Lag fyllet
Mens pastaen koker, tar du frem en middel stor jernpanne eller stekepanne. Sett platen på full styrke, for å varme pannen. Når pannen er varm, tilsett ca 3 ss ekstra virgin olivenolje og ha i den finkuttede løken umiddelbart. Fres løken gyllen, ca 2-3 minutter. Ha deretter i champignon og fres disse sammen med løken (ca 2-3 minutter, slik at champignonen også får en gyllen farge og faller sammen litt). Tilsett så salamettosalamien og cherrytomatene.

Slå ned varmen til ca 1/2 styrke og la blandingen surre til tomatene slipper væske (ca 10 minutter). Helt på slutten av koketiden tilsetter du 2 ss ekstra virgin olivenolje og 1 ss sort balsamico og smak til med havsalt og grovkvernet pepper.


Anrett pappardellen på tallerken, legg over fyllet fra pannen, ringle over litt ekstra virgin olivenolje og pynt med noen blader frisk basilikum og revet parmesan.