Ingredienser (For 4 personer):

  • 5 ss grønn sitronolje fra Oliviers & Co
  • 3 ss mangoeddik (eller grapefrukteddik) fra Oliviers & Co
  • 1 ts urtemiks for fisk fra Oliviers & Co
  • 2 ts espelette chili (valgfri)
  • 1 ts fingersalt
  • 24 store rå scampi (kan også bruke reker)
  • 2 modne og faste avokado
  • 2 lime

Tilberedning:

  1. Skrell scampien, legg i en bolle med lime juice, grønn sitronolje og mangoeddik. Marineres i 10 minutter i romtemperatur.
  2. La scampien dryppe av og stek dem i ca. 2 min (ikke mer) i en stekepanne på lav temperatur, bare for å brune utsiden (kjøttet inni må være mørt). Legg dem igjen i marinaden.
  3. 3 minutter før servering deles avocado uten skall i litt store biter. Legg i bollen med reker og marinade og vend forsiktig rundt.
  4. Legg så på serveringstallerkener og hell over marinaden, strø over urtemiks for fisk, og server med f.eks en skive av våre nydelige surdeigsbrød fra Steike Ta med litt olivenolje ringlet over.