• 2 gule løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 kg gulrot
  • 1 ss spisskummen
  • 2 liter grønnsakskraft
  • ekstra virgin olivenolje
  • chiliolje
  • mangoeddik

Skrell og kutt løken i grove biter. Kutt hvitløken i biter.

  1. Lag grønnsakskraft og sett den til side.
  2. Skrell og kutt løk og hvitløk i litt grove biter. Varm opp en kjele med litt ekstra virgin olivenolje og tilsett løk og hvitløk. Fres løk og hvitløk til de blir blanke.
  3. Tilsett grovkuttede gulrøtter og spisskummen. Fres dette sammen med løk og hvitløk i noen minutter.
  4. Ha i grønnsakskraften og la blandingen småkoke i ca 20-30 minutter. Gulrøttene skal være møre.
  5. Bruk en stavmikser og kjør suppen til den har en jevn konsistens.

Server suppen og ringle over en blanding av chiliolje og mangobalsamico. Hvis du ønsker en mildere smak, ringler du over en ren ekstra virgin olivenolje.

Nydelig med en skive surdeigsbrød fra Steike Ta med Hugo´s hjemmelaget aioli ved siden av. Dette selges i vår butikk i Sandefjord.