• 2,5 kg rå kyllingvinger
  • Ekstra Virgin olivenolje (F.eks Fontana San Giovanni)
  • Sort balsamicoeddik (F.eks 3 års vellagret sort balsamico fra Oliviers og Co)
  • Eplesidereddik (Giusti)
  • Hoisin saus fra Wild Fire
  • Honning
  • Tørket chili arbol
  • Spice blends of Asian krydder fra Wild Fire
  • Havsalt

Steketid: 35 minutter. 15 min på 230 g, 10 min på 200 g, 10 min på 200 g.

Til denne oppskriften lager du 2 marinader. Marinade 1 er til å marinere kyllingvingene før du steker de. Marinade 2 er til å pensle kyllingvingene under steking. 

Marinade 1 – Marinade til kyllingvingene før steking: 
1 dl ekstra Virgin olivenolje
2 ss Sort balsamicoeddik
2 ts Spice blends of Asian krydder fra Wild Fire
en klype Havsalt
ca 30 gram Tørket chili arbol

Bland olivenolje, sort balsamico, Asian krydder, salt og tørket chili. 

Marinade 2 – Marinade til å pensle under steking:
1 dl ekstra Virgin olivenolje
2 ss Sort balsamico eddik
1 ts eplesidereddik
2 ss Hoisin saus fra Wild Fire
100 g Honning
2 ts Spice blends of Asian krydder fra Wild Fire
en klype Havsalt

Bland olivenolje, sort balsamico, eplesidereddik, Hoisin saus, honning, spice blends of Asian og salt.

Fremgangsmåte
Mariner kyllingvingene i marinade 1 i kjøleskapet i 1 time. 
Legg kyllingvingene over i en langpanne. Hell resten av marinade 1 over vingene før du steker de.

Kyllingvingene stekes på 230 grader i 15 minutter. 

Etter at kyllingvingene har stekt i 15 minutter pensles kyllingvingene med marinade 2.

Sett ned varmen til 200 grader og stek videre i 10 minutter.

Etter 10 minutter pensles kyllingvingene med marinade 2 igjen.

Stek videre i 10 minutter til. Kyllingvingene er da ferdige 😊

Server med nystekt brød eller focaccia, aioli og salat.
Ringle litt olivenolje og søt hvitvinseddik med f.eks rosa grapefrukt over salaten.